Det här är en sallad jag gör då och då och kommer varje gång på hur god den är. Den kommer från en kokbok jag haft i över 30 år, men receptet håller fortfarande.
Det är väl som en variant av Tzatziki, men inte riktigt.
Ingredienser
1 gurka
1 msk grovt salt
Salladssås:
2 dl typ grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
1 liten riven lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 kryddmått nymald svartpeppar
1/2 dl finklippt gräslök
Gör så här
- Skölj grukan och skär den i tärningar. Varva gurktärningarna med saltet i ett durkslag. Låt gurktärningarna dra i ca 15 minuter.
- Rör samman salladssåsen.
- Lägg gurktärningarna på ett hushållspapper och tryck lite lätt med mer hushållspapper för att få bort överflödig vätska, blanda sedan ner dem i salladssåsen.
- Låt gurksalladen stå kallt och dra i minst 15 minuter så att smakerna blandas.
Lämna ett svar