Jag har länge, väldigt länge faktiskt, haft torkade kikärtor i förrådet. Jag har också länge, fast inte lika länge, tänkt att jag skulle göra egen falafel. Äntligen blev det av! Igår kväll la jag ärtor i blöt och idag har jag jobbat med falafel. Först skulle ärtorna mosas. För första gången så räckte det inte med vår gamla matberedare. Den lyckades inte riktigt få till en smet av ärtorna. Jag fick ta till vår blender.
Smeten visade sig vara ganska kladdig och det var lite jobbigt att få till själva bollarna. Nu förstår jag varför det finns speciella formar, eller järn, att göra falaflar i. Inte bara för att det ska vara tjusigt. I ett annat recept än det jag jobbade med läste jag sedan i att du skulle ställa smeten i kylskåpet innan du börjar forma och tillaga den. Synd jag inte läste det receptet först. Men jag lyckades få till lite former trots allt.
Och fritera!
Något som jag inte är alls bevandrad i. Fritera alltså. Men det gick bra. Och jag fick fram falaflar.
Ganska många.
Så numera är jag nästan falafelmästare!
Lämna ett svar