Tiden går. En vecka av semestern är förbi och det känns som att ingen tid har gått alls. Och inte mycket har vi gjort. Och är trötta, men vi konstaterade idag att det troligen har att göra med att vi går runt och är oroliga mesta delen av tiden. För Iggy alltså. Hans sår ser bra ut, men vi vet ju inte hur det ser ut inuti. Veterinären skriver att Iggy ska vara absolut stilla. Jo pytt. Hur får man en hund att var absolut stilla? Inga häftiga rörelser. Alla Iggys rörelser är ju häftiga. Vi försöker stoppa honom med kompostgaller och annat. Men han tycker ju att han kan göra allt. Vi märker dock att han antingen blir trött eller får ont när han går lite mer. I övrigt är han tillbaka i sitt vanliga jag. Går runt i köket och letar efter något gott.
Slickar sig om munnen och hoppas matte ska tappa ner något.
En av oss försöker också hålla sig stilla så att han har någon att förhålla sig till. Igår satt jag t.ex. på verandan med Iggy när maken höll på med att klippa buskar. Och träd uppenbarligen. Plötsligt kommer han upp på verandan och slänger en stor gren på bordet.
Från körsbärsträdet. Körsbären på vårt körsbärsträd är pyttesmå, men jättegoda
Men tyvärr är grenarna så högt upp att det brukar inte bli så många bär vi kommer åt. De flesta försvinner till fåglarna. Men nu fick jag ett gäng i alla fall. Gottgottigottgott.
Häromveckan så skulle jag göra ugnspannkaka. Något jag egentligen aldrig gör, men fick för mig att jag skulle göra. Lyckades missa lite med formen och hällde ut en del av smeten. Hela spisen blev superfin.
Så har den varit ett par veckor nu. Men idag tog jag tag i det hela och tvättade och putsade. Så nu har vi en ren spis i alla fall.
Trodde den skulle se renare ut när jag fotade, men där är i alla fall inte en massa intorkad ugnspannkaka på den. Innan jag gjorde rent den så bakade jag bagels i den.
Fick för mig att jag ville ha bagels. Jag har varit lite sån nu ett tag. Blir sugen på än det ena och än det andra. Ugnspannkaka (och det gick ju bra), stuvad spenat. Och nu bagels. Det är något lite kul med att baka bagels. Att slänga ner dem i kokande vatten.
Kolla bara hur de växer när du slänger dem i grytan. På plåten är de med frön på sådana som varit i grytan och de andra inte.
De blev riktigt goda faktiskt. Får väl åka och köpa mjukost och lax imorgon. Det skall det ju vara på en bagel.
Lämna ett svar