Jag gillar att baka. Framförallt bröd. Har haft en period nu när jag bakat en hel del bröd och frallor. Måste tyvärr erkänna att jag inte lyckats så bra alla gånger. Jag har fått ätbar bröd och faktiskt till och med ganska goda bröd, men jag har börjat lite sent och kanske inte jäst dem så länge som jag borde. Mitt i bakandet så blev jag sugen på surdegsbröd igen.
Jag är inte någon snobb och jag har inte det minsta emot att baka bröd med jäst, men det är bara att konstatera att det är något visst med surdegsbröd. Det där sega. Mums. Så jag satte en ny surdeg och följde Sebastian Boudet den här gången. Igår var det vit mögel i min burk där jag trodde jag odlade en surdeg. Uppenbarligen odlade jag något helt annat. Så nu börjar jag om. Och gör som jag brukat göra förut. Så får vi se hur det går. Det får väl bli något jästbröd under tiden istället. Funderar på att göra baguetter imorgon kanske.
Bara för att. Och för att jag sitter och lurar på om vi kanske skulle käka räkor imorgon kväll. Möjligen.
Det blir inte en massa påskmat här i år. Vi kommer att göra en liten smörgåstårta på Polarbröd och en kladdkaka med glasyr på. Sedan får det räcka. Vi är bara två så vi kan inte hålla på att fixa en massa mat. Det ska ätas upp också.
Om jag orkar ska jag plantera om mina pelargoner i påsk. Och kanske så lite frön av olika slag som jag är hemma. Tyvärr ser det ut som våran gräslök dött ut i vinter. Den som jag haft i många år nu så kanske det blir dags att plantera lite ny sådan. Gräslök vill jag ha i trädgården. Hela sommaren. Får kanske ta mig till Blomsterlandet eller Granngården och köpa ett par plantor om det finns. Annars får det väl bli frön.
I övrigt har jag en förkylning på G, åtminstone hoppas jag att det bara är en förkylning. Jag har haft en förkylning i ett par månader nu som poppar upp då och då och jag tror att det är samma en som är på gång igen. Men det går så klart inte att vara säker.
Vi får väl se.
Lämna ett svar