Jag gillar Youtube – jag kanske inte är det som tittar på en massa vloggar, men jag hittar så mycket kunskap där. Jag letar ofta recept där också. Den här gången hade jag inte så himla mycket saker hemma, men jag hade blomkål, ett par ledsna tomater och lite annat. På Youtube lyckades jag hitta ett recept där jag hade allting hemma och hon som lagade det var så entusiastisk. Jag lagade det också, och det blev jättegott!
Hon lyfte verkligen det viktiga i att inte korta ner tiden utan låta saker gotta sig i grytan för det ger extra mycket smak. Hon hade definitivt rätt!
Ingredienser
2 msk olja
1 tsk spiskumminfrön
1 röd chili, finhackad
1 gul lök hackad
—–
2-3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära – ca en tumme stor
2 tomater, skurna i bitar ca 1×1 cm (inte så noga, de kokar sönder)
—–
2 msk tomatpuré
—–
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipeppar
1 msk mald koriander
1 tsk garam masala
1 tsk salt
1 dl kokande vatten
——
1 burk kikärtor – med spad och allt
1 mediumstort blomkålshuvud, munsbitstora buketter
1 handfull gröna bönor
2 dl gröna frysta gröna ärtor
1 dl kokande vatten
————–
1 msk vispgrädde
1 knippe färsk koriander, skär ner med stjälkar och allt.
Gör så här
Värm två matskedar olja i en gryta
Häll i spiskumminfrön och hackad chili och hackad lök
Låt steka på medel/låg värme i 10-15 minuter, löken ska bli gyllenbrun
—–
Riv ner vilöksklyftorna och ingefäran. Häll i de skurna tomaterna.
Stek på mediumvärme i ca 10 minuter.
—–
Lägg i 2 msk tomatpuré, rör om ordentligt.
Låt steka i 8-10 minuter, mediumvärme.
——-
Häll i kryddorna och 1 dl vatten.
Rör om ordentligt och låt koka upp.
——-
Lägg i kikärtorna, alla grönsakerna och 1 dl vatten till.
Blanda allt ordentligt och låt sedan koka i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
———
Blanda i ca 1 msk vispgrädde och färsk koriander. Rör om ordentligt.
Servera med ris. Och naanbröd om du har.
Lämna ett svar