Jag har tagit åt mig en ny frukt.
Alltså, missförstå mig rätt, jag har sett den i affärerna länge och även vetat vad den heter, men jag har inte köpt den. Jag har haft hel fel för mig om innehållet. Så häromveckan så låg det en Persimon i vår fruktkorg på jobbet. Då tänkte jag att jag skulle slå till. En av mina arbetskamrater som kommer från varmare trakter förklarade för mig att den inte var mogen så den fick ligga tills den var ordentligt orange och sedan åt jag upp den. Och den var jättegod.
Kanske alla redan har koll på persimonen för den har, som sagt, funnits länge i affärerna. Jag vet inte varför jag inte köpt den förut, normalt sett älskar jag att köpa grönsaker och frukter jag inte testat. Av någon anledning hade jag fått för mig att den här var full med frön. Icke sa Nicke, inte ett enda frö. Frukten är som ett jätteplommon utan frö i mitten. Ganska söt, men god. Den kommer jag att köpa flera gånger. Den på bilden kallades för Kaki och efter lite sökning så hittade jag att den förutom Persimon och Kaki även kallas Sharon.
Har du inte testat så gör det. Alltid kul med något nytt. Men som sagt, Den ska vara ordentlig orange innan du äter den och om du inte har något emot skal så går det alldeles utmärkt att äta även skalet.
Lämna ett svar