Jag har skrivit om Happy Pears tidigare, ett tvillingpar från Irland som har en vegansk restaurang och som lägger ut matlagningsvideos på Youtube. Deras maträtter är i princip alltid enkla att göra, tar kort tid, men smakar ändå mycket. Den här kikärtscurryn har jag gjort flera gånger och återkommer till den eftersom den är så himla snabblagad. Plus att den har mycket olika smaker även om den är så enkel att göra.
Ingredienser
1 liten röd lök
1-2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1/2 tumstor färsk ingefära
1/2 röd chili
1 msk currypulver
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
400 g (1 burk) krossade tomater
400 g (1 burk) kokosmjölk
400 g (1 burk) kikärtor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
litet knippe koriander
saft från 1/2 lime
Gör så här
Häll olja i en kastrull och sätt den på lite över medelvärme.
Häll upp kikärtorna i en sil eller ett durkslag och skölj dem så att vätskan från burken är borta. Happy Pears killarna påstår att då blir du inte lika pruttig i magen.
Hacka rödlöken och vitlöken. Häll ner dem i grytan.
Riv ner ingefäran i grytan.
Skiva chilin i tunna skivor och lägg ner den i grytan.
Rör lite då och då så klart.
Häll ner kryddorna och låt dem fräsa med ca 30 sekunder.
Häll sedan ner kokosmjölk, krossade tomater och de sköljda kikärtorna.
Låt koka en liten stund.
Blanda i salt och peppar, limesaft och färsk koriander. Smaka av.
Servera med ris eller som vi har här, couscous.
Lämna ett svar