Jag brukar ibland göra någon slags snabblagad ris- och korvgryta efter ett recept av Gordon Ramsay (recept kommer endera dagen). Med den grytan i åtanke så köpte jag den vegetariska korven Hot chörizo från Astrid och aporna. Hur gick det då?
Jag tycker att det var god smak på korven och den gav även bra smak till själva rätten. Korvens roll i den här rätten är inte bara att vara korv, utan att ge lite hetta och smak till hela rätten.
Som synes på bilden så är korven blandad med annat. Men, som sagt, korven har bra krydda och ger bra smak.
Däremot så gillade jag inte konsistensen speciellt mycket. Nu kan jag inte svara på om den var sämre än vissa korvar som är gjorda av kött, jag har nämligen problem med konsistens på många sorters korv. Denna korven var väldigt kompakt och lite som falukorv i konsistensen, och då gillar jag alltså inte falukorv.
Ska korven användas som här, dvs skäras ner i bitar och användas i en gryta eller i någon annan rätt där den ska vara i bitar så skulle jag inte tveka att använda den här korven igen. Ska den däremot ätas hel så är det definitivt inte min favorit. Smaken bra, konsistensen lite mysko. Har du inga problem med konsistens på mat så tror jag dock att den kan vara en hit.
Lämna ett svar