Jahapp, nu var det dags att testa en vegetarisk produkt igen. Den här gången är det K*yckl*ngbitar från Astrid och aporna.Det här är bitar som ska kunna användas på samma sätt som kyckling i bit. Alltså i grytor och wokar mm. De här bitarna är veganska. Jag använde dem i en pasta som inte är vegansk, men lakto-ovo. Stekte upp purjolök (plockad i trädgården:)), lade i bitarna, som faktiskt ser ut som stekt kyckling delad i bitar, vispgrädde, dijonsenap, en riven vitlöksklyfta samt salt och peppar. Sedan blanda detta med färsk pasta. Detta är en rätt som vi ofta lagat med kyckling, eller när det är svamptider brukar vi byta ut kycklingen mot kantareller, så här vet vi hur det brukar smaka.
Och jag måste säga att de fungerade alldeles utmärkt. Kyckling är ju ett kött som egentligen inte smakar så mycket. Åtminstone inte när du köper filéer. Det krävs marinering eller kryddor för att köttet ska smaka så mycket. Så smakmässigt fungerade de här bitarna faktiskt precis lika bra som kyckling. Konsistensen är lite porösare än kyckling, men helt OK att äta.
De här bitarna ska jag köpa igen. Dessa köps i kyldisken och inte i frysen.
Lämna ett svar