Madeira ligger mitt ute i ingenstans. Runtomkring fiskar de djuphavsfisk. Espadan är en väldigt vanlig fisk på den här ön.Långa svarta fiskar med stora ögon. Det är vit fisk, och de äter den gärna ihop med bananer. Kanske inte så konstigt eftersom det odlas bananer överallt på Madeira. Väldigt goda bananer vill jag påpeka! Jag åt kombinationen en gång och kan inte säga att jag var överförtjust. Men det fanns olika sätt att tillaga det hela såg vi och kanske andra varianter är godare. Vill du köpa dig en espada kan du göra det i saluhallen. Där du också hittar all möjlig annan sorts fisk så klart.
Även vi åt mycket fisk på Madeira. Faktum är att vi åt inte kött en enda gång på två veckor. Ost och ägg och fisk, men inget kött. Och ärligt så saknade jag det inte. Det häftigaste jag åt var när jag fick in en marmorskiva som var stekhet och så fick jag en jättebit rå tonfisk som jag sedan själv fick steka på marmorskivan. Både gott och roligt. På många ställen har de också ”dagens nyfångade fisk” där sorten beror på vad som fiskats upp. Det åt vi också vid ett tillfälle och då blev det Parottfish – kallade han det. God var den. När vi var och åt den så var det ett gäng gubs som satt vid ett bord bredvid oss som beställd in en fiskgryta. Och snacka om fiskgryta. Kolla grytan de har mitt på bordet – helt gigantisk. Gott doftade den också.
De såg ut att ha så trevligt också de där gubsen. 🙂 Gå ut ett gäng, ta in en jättelik fiskgryta och ett par flaskor vin. Inte det sämsta du kan göra en dag mitt i veckan.
Fin frukt och fina grönsaker fick vi hela tiden. Perfekt ställe för sådant. Tänk att bo någonstans där du kan odla året om! Inte så svårt att ha fina grönsaker då.
Lämna ett svar