Lite trädgårdsförberedelser

Jag bestämde tidigare i år att jag helt skulle skippa allting med att förgro i år. Inga fröer inomhus eller i källaren. Att lägga så lite jobb som möjligt. Och jag har hållit det. Dessutom har jag konstaterat att en hel del saker går att köpa förgrodda redan. Så nu finns det lite saker på gång i källaren. Som jag har shoppat helt enkelt.

Här har vi basilika som ska få växa till sig tills det blir tillräckligt varmt ute.

Basilika

Persilja, både slät- och krusbladig. Brukar sätta den i pallkragarna, men i år har jag tänkt att jag ska testa att ha den i en kruka.

Persilja

Och sist jag var i butiken så hittade jag faktiskt luktärter! Och jag som tänkt att det inte kommer att bli några sådana i år.

2016-05-15 14.21.39

Och så har jag förberett en kruka med tobaksblommor. De ska få komma ut så fort det blir lite varmare. Även om, som någon skrev, att den svenska sommaren äntligen kommit, dvs. sju grader och regn, så hoppas jag att det ska bli lite varmare igen. Jag vill kunna odla mangold i år. Förra året var sommaren så kall att den inte grodde hos oss. Och mangold är så gott!

Tobaksblommor

Ja och så har jag en liten rosmarin också. Som ska få ersätta den som jag lyckades ta död på. Som var så fin. Jag fattar inte det där med rosmarin. Jag brukar klara dem så gott som hela vintern och sedan framåt våren så bara dör den. Har hänt mig flera gånger nu. Fattar faktiskt inte vad jag gör för fel!

2016-05-15 14.16.40

Som synes finns det lite odlare i mig trots allt. Så länge det inte kräver för mycket arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *