OK, jag har redan ett havre- och russin cookierecept. Men jag hittade ett som är ännu godare! De här kakorna har mer russin och mer seghet och gotti-gott-gott i sig.
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 gram smör, rumsvarmt och mjukt
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 3/4 dl havregryn
3 1/2 dl russin
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ihop smör, sockersorterna samt äggen. När det blandat sig vispa snabbare tills dess att smeten är ljus och fluffig.
Blanda i mjölblandningen. Rör inte för mycket, rör du för mycket sätter du fart på glutenet och kakorna blir inte lika goda.
Rör ner havregryn och russin.
Gör kakor som var och en består av ca 2 msk deg. Rulla dem lite och lägg dem på bakplåtspapper. Platta inte till dem, de blir godare om de får vara lite tjocka, då blir de liksom lite sega i mitten vilket åtminstone jag tycker är gott.
Baka 8-12 minuter. Beroende på ugn och hur tjocka du gör dem.
Lämna ett svar