Trädgårdsångest

Jag har det ibland. Trädgårdsångest alltså. Jag vill ha en vacker trädgård med massor av blommor. Jag ser det framför mig i huvudet. En engelsk trädgård, det är liksom drömmen, med grönska och blommor och små gömmor att sitta i.

Eller åtminstone en snygg svensk trädgård. Det duger det också. en gammeldags med en blommande växter som passar bra ihop. Men hur det sedan är så hinner jag aldrig. Eller så har jag inte tillräckligt mycket intresse. Alltså jag älskar trädgård, men jag kanske inte älskar trädgårdsarbetet lika mycket. Och jag har definitivt inte ögat för det. Jag kan liksom inte se vad jag skulle kunna göra av vår trädgård. Kollar runt och ser vad andra gör, men kan inte översätta det till vår trädgård. Alls.

Förra sommaren satte vi upp flera pallkragar. Mycket planteringsyta således. Som ställer krav.

2015-1068

Och nu kommer den tiden när jag börjar få lite ångest. Jag borde ha fröer igång, jag borde planera. Men jag orkar inte. Det har varit en jobbig vinter. Vi har arbetat hårt med sovrummet så mycket vi bara orkat och sedan har jag lyckats vara sjuk eller skadad en hel massa tid av den här vintern. Så jag har fattat ett beslut. Jag tänker inte förså någonting i år. Jag tänker odla en del grönsaker, men det får vara sådant som jag kan plantera direkt eller köpa som färdiga plantor. Likadant med blommor. Kanske kommer jag att måla min pallkragar svarta, läste nämligen att det är bra eftersom det tydligen ska ge mer värme åt jorden. Eller så låter jag bli. Jag har bestämt att i år får trädgården inte ställa några krav på mig. Jag tänker ta hand om mina pelargoner och mina fuchsior, men jag tänker inte lägga ner en massa arbete på något annat. Om inte andan skulle falla på.

Ibland är det bra att bestämma sig för att INTE göra saker. Det kan ibland få en att må mycket bättre. Men oroa er inte, det finns massor av andra saker att ha dåligt samvete över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *