Ibland – eller egentligen nästan jämt – så vill vi att det ska gå fort att laga mat. Allra helst de dagar när det ska lagas mat efter jobbet. Det här är mat som går väldigt fort att göra. Och faktum är att det också är väldigt gott. Plus att det handlar om att använda fisk som vi försöker äta mera av. Rödingen går bra att byta ut mot lax.
Det blir inte så färgglatt dock så tallriken får stå för lite färg i det här fallet.
Det här blir ungefär till två personer och till en lunchlåda. Beroende på hur mycket tagliatelle du kokar naturligtvis.
Ingredienser
1 msk olja
2 portionsbitar röding
1 fänkål
1 gul lök
1 äpple – gärna ett lite syrligt sådant
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dryg tsk curry (naturligtvis efter tycke och smak)
1 hönsbuljongtärning el motsvarande fond
salt
Tagliatelle
Gör så här
Sätt pastavattnet på kokning
Skiva fänkålen, hacka löken grov och skär äpplet (du behöver inte skala det) i kuber.
Skär rödingen i kuber kanske 2×2 cm. Lagom munsbitar i alla fall.
Värm upp oljan i en kastrull. Fräs löken och fänkålen tillsammans med curryn. När de börjat mjukna lägger du i resten i grytan. Det vill säga: Grädde, röding, tomatpuré, äppelbitarna och hönsbuljongtärningen.
Låt grytan småkoka under tiden som du kokar tagliatelle. Smaka av med salt och eventuellt mer curry.
Häll av vattnet från pastan och blanda sedan allt i grytan.
Servera!
Lämna ett svar