Vi försöker att äta fisk så ofta som möjligt. Det kommer en fiskbil med jämna mellanrum och då brukar vi köpa på oss lite fisk av olika sorter. Visst, fisken är fryst, men det är oftast fisken vi köper i affären också. Det finns fiskaffärer här i stan som säljer färsk fisk och de säljer även färsk fisk på Coop, men av någon anledning så blir det aldrig av att gå dit. Så fryst fisk får duga.
Förutom det så försöker jag att hitta och hitta på recept som går fort att fixa till. Som är lönt att laga till efter att vi kommer hem från jobbet. Den här laxlådan är väldigt bra på så vis. Går fort att både förbereda och att tillaga och den där kombinationen av lax och äpple är suverän! Mycket god och enkel fiskrätt.
Ingredienser
500 gr laxfilé
1/2 tsk salt
1 st purjolök
2 st äpplen
1 squash, mellanstor
2,5 dl mellangrädde ( eller 1 dl mjölk och 1 dl vispgrädde)
2 tsk dijonsenap
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär laxen i bitar som är ca 2 x 2 cm stora. Krydda fisken med salt.
Skiva purjolöken.
Kärna ur (skala inte) och skär äpplena i lite lagom stora tärningar.
Skär squash i tärningar om ca 2×2 cm. Du behöver inte skala squashen bara gör rent den ordentligt.
Lägg alla ingredienser i en ugnsfast form.
Blanda grädde och senap och häll över grönsaker och lax i formen.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kolla att äpplena är lagom mjuka, det är de som tar längst tid.
Servera med tagliatelle eller potatis.
Lämna ett svar