Och soffan kom…

Torsdag kväll så var det rensning här. Våra rum skulle tömmas och städas så att vi kunde ta in soffan. Och vad spännande det var att täcka av allting. Istället för en arbetsplats blev det nu istället två rum av det hela. Vi fick dit vårt matbord också, det ska visserligen fixas till (vi ska i alla fall testa och se om vi fixar det), men det får stå där så länge.

Jobbade hemma igår så att jag kunde ta emot soffan. Sitter och jobbar på andra våningen så man har relativt bra koll på vad som händer. Hör en bil slira med däcken och kikar ut. Ser möbelbilen nere i backen och så ser jag två snubbar komma bärandes upp för backen med varsin liten byrå i famnen. Och då vi även beställt ett par små byråer att ha vid sängen kunde jag såklart känna mig ganska säker på att de var på väg till oss. När de kommer fram så berättar de att de inte kunnat få bilen upp för backen. De kunde inte ens backa upp den. Bilar brukar ha problem i vår backe när det är frost ute, men jag trodde ändå att en lastbil kunde ta sig upp. De förklarade dock att deras bil inte hade tillräckligt med tyngd där bak. Så stackarna fick bära soffan  hela vägen upp för backen. De gjorde det dock utan gnäll. Och soffan kom på plats. Och passar jättebra in. Står just nu temporärt på en trasmatta, men vi har beställt en matta som vi får om ett tag. Men visst är soffan snygg!

soffa

soffa

Vi har alltså ett vardagsrum. Med en soffa och en matta. Plus en gammal kökslampa i taket – har sålt den gamla lampan på blocket så det finns ingen annan just nu. Ett paket med golvplankor som ska användas uppe ligger också där och pryder med sin blåa plast. Och ett par stegar som inte syns på bild. Det går ju inte bara sådär! Dessutom sågIggy ill att kräkas på mattan direkt på morgonen så den är invigd. Men det känns i alla fall bra. Vi har hängt ett lakan över soffan för att skydda den från hundarna. Vi ska ha dörrar mellan rummen så småningom, men vi är inte där ännu. När det finns dörrar kan man stänga dem så att hundar inte kommer in olovandes. Bra va!

Igår kväll åt vi mat vid ett matbord! Fantasktiskt. Finns inga gardiner ännu så man känner sig ganska utlämnad, men det var i alla fall trevligt. Och ovant. Det går faktiskt framåt. Ska fixa fönsterbrädorna en gång till i helgen. Måla ett lager färg blandat med lack för att göra ytan starkare. Och lite fix i taket kvar, men vi ska göra det nu så det inte hänger över oss i evighet. Något som det där sista alltid brukar kunna göra annars.

Men nu har vi alla fall en soffa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *