Stort kliv!

En påskhelg och vi har hunnit med massor av saker känns det som. Äntligen har vi packat upp nästan allting och fått en hel del på plats. Det finns gardiner i alla fönster på övervåningen och påsar och sopsäckar med saker som stod där och samlade damm är borta. Det kändes nästan oöverstigligt att börja på de där påsarna, men nu när det är gjort så var det inte så farligt. Men ack så skönt! Det innebar att vi kunde städa sovrummet på riktigt för första gången. Något som verkligen behövdes, dammråttorna sprang runt ordentligt därinne. Har också schablonmålat den sista rullgardinen i sovrummet. Med samma mönster och färger som de båda jag visat innan. Blev bra!

I vårt blivande arbetsrum (finns inget arbetsbord där idag – får vänta tills vi hittar ett) så har jag sytt och häftat ihop sk. 1700-talsrullgardiner. Köpte ett trevligt randigt tyg på IKEA och får jag säga det själv så blev de riktigt bra. Jag fuskade dock lite i förhållande till hur man ”ska” göra. Jag använda inga glasringar utan metallringar och jag sydde remmar av tyg istället för att använda remmar av skinn. PLUS att jag inte spikade fast dem utan satte dit ringar upptill som jag sedan hakade fast gardinen i. Mycket enklare att ta upp och ner på det viset.

1700-tals-rullgardin_2357787371_o-2
1700-tals-rullgardin_2358624186_o-2

På IKEA hittade vi också riktigt bra lampor som sambon nu satt upp i trappan. Även det blev bra! Lite starka lampor i just nu, men vi får byta till 40W senare när vi har sådana hemma.

nya-lampor_2358626958_o-2

Vi har också möblerat lite i vårat gårdshus. Där börjar numera bli beboeligt på första våningen. Skall leta efter en skänk på Erikshjälpen eller någon annanstans. Verkar finnas gott om sådana. Folk vill inte ha sådana nu för tiden. Men i vårat lilla gårdshus tror jag att det skulle göra sig. Och så skall det upp lite roligare gardiner. Har lite gamla gardiner som jag kanske skall ta och sy om. Vi får se hur det blir i slutänden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *