Ja, jag erkänner. Jag faller för trender. Framförallt trender inom mat och dryck. Jag började använda rucola när TV-kockarna började visa upp det i TV och det började säljas i varenda ICA-affär. Jag började olika sorters whisky när whiskytrenden kom (den har jag dock fastnat i – whiskytrenden alltså).
Färsk koriander har jag försökt använda i maten, dessvärre gillar jag det inte, alltid ett problem när mat blir en trend och jag borde gilla det. Men i korianderfallet blev jag lite nöjd när Jamie Oliver hade en indisk gäst som inte heller gillade koriander.
Just nu tänker jag emellanåt GI, precis som alla andra gör, trillade alltså dit på den trenden också.
Mörk choklad försökte jag mig på, dessvärre var det för äckligt för att jag ens skall kunna låtsas hänga med i trenden, det hjälper inte att folk försöker förklara för mig att med mörk choklad räcker det att ta en liten bit så är man nöjd. I och för sig håller jag med dem, men det är för att jag tycker det är så äckligt att efter en bit går det inte ner mer. Jag tror inte att det är riktigt så de menar.
Jag har börjat äta sushi, och libanesiskt och har blivit väldigt förtjust i tapas.
Jag har dock inte druckit smaksatt vodka. Vet alltså inget om Vodka raspberry och allt vad de nu heter. Å andra sidan kan jag blanda till en Cosmopolitan.
Och nu dricker jag latte och cappuchino och macchiato och alla möjliga sorter. Har funderat på att köpa en kaffemaskin. En som kan mala bönor också. Häromdagen satt jag dock och läste i en tidning om just kaffemaskiner. Och läste följande:
” Kvarn Gran Macino, 2 900:-, rostfri sumplåda med knackpinne i trä, 1 150:-.”
Knackpinne!! Vad fasiken är en knackpinne? Kanske jag inte skall investera i någon kaffemaskin. När jag inte ens vet vad en knackpinne är??
Det är jobbigt med trender.
Lämna ett svar