Lelle kameran

Som jag sagt tidigare så är sambon ute på vift.
Han har våran kamera med sig.
Jag saknar den.
Har mer än en gång tänkt ta någon bild att lägga ut och så kommer jag på att jag inte har någon kamera.
Det är lustigt så roligt det är att ta kort när man slipper framkalla dem. Hur roligt som helst. Och med bildprogram kan man göra avancerade bilder fast man är en riktig amatör. T.ex. upptäckte jag för ett tag sedan en panoramaeffekt i Adobe elements. Effekten innebär att om du tagit ett antal bilder över en vy från samma ställe men med lite olika delar av vyn så kan programmet sätta ihop det till en bild. När jag var i Rom tänkte jag på det här och tog lite bilder som jag sedan använt för att skapa panoramabilder. Riktigt roligt. Alla som jag tog gick inte att använda, där lärde jag mig helt klart något nytt. Om hur man skall ta de här bilderna alltså. Visst är det härligt att man lär sig nya saker hela tiden. Gjorde jag inte det skulle jag nog dö av tristess.

Här är en bild som jag tog från toppen av spanska trappan.

Här är en bild över Forum Romanum

Och slutligen en vy över Rom sett från Janiculum
Jag är riktigt nöjd med de här bilderna. Framförallt gillar jag den som jag tog från Spanska Trappan. Den har jag små funderingar på att förstora upp. Om jag kommer på något ställe att hänga den på.
Så kontentan är väl att ibland lönar det sig att luska sig igenom sina datorprogram, de kan mycket, mycket mer än man tror och mycket mer än man någonsin kommer att få veta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *