4 portioner
Tjocka fläskfilébitar på kronärtskocksbottnar och med en helt underbart god tjock sås. Perfekt festmat. Och bra eftersom den går att förbereda i förväg och bara värma upp när det är dags att äta. Klyftpotatis eller hasselbackspotatis är gott till.
Ingredienser
6 – 7 hg fläskfilé i tjocka skivor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
–
Sås
3 dl creme fraiche
1/4 msk soya
2 msk torr sherry
2 msk chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1/4 msk ljus fransk senap
1 tsk dragon
2 krm svartpeppar
lite cayennepeppar
1 burk kronärtskocksbottnar
Gör så här
Stek fläskfiléskivorna ca 4-5 minuter på varje sidan. Salta, peppra och ta upp köttet.
Rör ner creme fraiche i stekpannan, låt det koka upp och smaksätt sedan med de övriga ingredienserna till såsen.
Värm kronärtkocksbottnarna. Lägg köttet i såsen och det bli genomvarmt.
Lägg upp kronärtkocksbottnarna på ett varmt fat och fördela kött och sås på dem. Servera med ris eller potatis, någon grönsak och sallad.
Lämna ett svar