4 portioner
Kycklingfiléer som glaseras med en blandning av citron-peppar och honung. En blandning som är så god så det inte är klokt! Kan äta den med sked.
Det går bra att använda lättcremefraîche och blanda i lite franska örter istället.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 dl honung
1 dl pressad citron
1 tsk blandade grovmalda pepparsorter
2 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche franska örter
4-6 potatisar, kokta och grovt skivade
1 rödlök, skivad
1 knippe gräslök
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i stekpanna med lite smör. Efterstek i ugn vid 175 grader ca 15 minuter.
Koka honung, citronjuice och pepparsorterna tills hälften återstår och pensla på kycklingfiléerna efter halva tiden in ugnen.
Koka upp buljongen och mixa den skummig med crème fraiche. Värm potatisskivorna, rödlöken och gräslöken i såsen.
Lämna ett svar