Indisk kola. Det här är min absoluta favoritkola. Den blir inte så seg, det är mer en sådan kola som liksom smälter i munnen. Jag vet inte om det är min favoritkola därför att det verkligen är den godaste kolan som finns eller därför att det finns så många minnen förknippade med den här kolan. Min mamma och jag brukade alltid göra denna till jul. Det är säkert en av anledningarna till att just den här är min favoritkola.
Hon och jag har haft roligt många gånger när vi gjort denna. Jag minns fortfarande den gången när vi var lite slarviga och det hela blev en tjock kolasmet. Den åt vi upp med sked hon och jag, satt och fnissade mitt i natten och slevade i oss kola.
Ingredienser
3 dl grädde
3 dl socker
2 msk kakao
2 msk margarin eller smör
Gör så här
Blanda grädde, socker och kakao i en kastrull.
Koka tills smeten klarar kulprov. Vill du köra med termometer så är cirkus 122 grader lagom har jag testat fram på senare tid.
Lägg i smör eller margarin och rör tills det är ordentligt blandat.
Häll upp i en form och låt det svalna. Skär sedan upp den i bitar.
Lämna ett svar