4 portioner
Ett recept ur tidninge Buffé. Snabblagat och smalt. Det är apelsiner i salladen och det gör det hela väldigt fräscht. Vi har använt frysta kräftstjärtar och druttat i lite romansallad precis innan servering också. Gör det hela ännu godare.
Ingredienser
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong
1 purjolök
1-2 apelsiner
2 avokador
1 burk kräftsjärtar (ca 360 gr)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing
2 dl matlagningsgrädde
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 krm salt
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Koka bulgur i buljongen enligt anvisningen på förpackningen, men uteslut saltet.
Blanda ihop dressingen.
Skär purjolöken i skivor. Skala apelsinen och skär i bitar (se till att få bort det vita, man kan också skära hinnfria klyftor). Dela, skala, kärna ur och tärna avokadorna.
Fräs purjolök och kräftstjärtar hastigt i smör i en stekpanna.
Vänd ner bulgur, apelsin, och avokado. Krydda med salt och peppar. Servera med dressing, sallad och ett gott bröd.
Lämna ett svar