ca 16 bitar
Kladdkakor behöver inte alltid vara bruna. Även om det inte är fel det heller . Bakade den här kakan och den var vansinnigt god! Lite bär eller så passar väldigt bra till eftersom den är ganska söt. Men GOD!!!!
Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
–
Glasyr
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
–
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.
Kladdkaka vit recept säger
Jag la upp receptet på min blogg, för det såg så gott ut. Jag hoppas du inte har något emot det 😉
Asta säger
Jag har ju själv hämtat det någon annanstans innan dess så det gör inte någonting.