4 portioner
Finns många recept på ratatouille. Det här gillar jag. Gott med fläskfilé (OK då blir det inte så vegetariskt längre). Får man något över kan man spara det till nästa dag och då koka det tillsammans med ris. (Alltså blanda vatten, ratatouille och okokt ris och koka klart riset) Blir jättegott.
Ingredienser
450 g aubergine
450 gr tomater
450 gr squash
1 röd el grön paprika
225 gr gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl vatten
50 gr tomatpuré
torkad oregano och basilika
klippt bladpersilja till dekoration
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär aubergine i ca 2,5 cm stora tärningar. Lägg dem i saltat vatten ca 20 minuter. Låt rinna av och klappa dem torra.
Skålla tomaterna och ta bort skinnet. Dela dem i grova bitar. Ta bort kärnorna.
Skär squash och paprika i 2,5 cm fyrkantsbitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Värm olja i en stor kastrull.
Fräs lök och vitlök i 4 minuter.
Lägg i de andra grönsakerna. Fräs 4 minuter.
Rör ner 3 dl vatten, tomatpuré, salt, peppar, oregano och basilika.
Häll över i en ugnssäker form.
Grädda i 180 grader i 40 minuter.
Strö över bladpersilja innan servering
Lämna ett svar