ca 20 bullar
Ja, ja de här kom med GI-stormen. Men faktum är att det här är väldigt goda och saftiga bullar. Jag brukar ha en med mig till jobbet och ta till eftermiddagsfikat. De är så saftiga att de går utmärkt att äta precis som de är. Här har jag solrosfrön och sesamfrön på dem.
Ingredienser
12 dl fullkornsmjöl av Dinkel
( + lite extra vid knådning)
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
1 msk flytande ACACIA honung
1/2 dl solroskärnor
2 st rivna morötter
1 msk kallpressad olivolja
1/2 msk salt
Gör så här
Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt.
Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.
Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
Häll upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl.
Knåda degen smidig och forma till en rulle.
Dela i 20 bitar och forma till bullar.
Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt och låt
jäsa i under bakduk i ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med lite vatten och strö över solroskärnor.
Grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 12 min.
Helena säger
De här bullarna är suveräna! Gör dem ofta nu för tiden. Vi har ätit dem idag på sambons födelsedagsfika. Tack!
Asta säger
Vad kul! Gillar dem som du märker starkt själv.
Anonym säger
Ser jätte gott ut! Håller på att baka dessa just nu=)