Semester

Idag börjar semestern. Och nu är jag ledig till den 22 augusti. Men det har inte infallit någon semesterkänsla. Har nog två orsaker. Dels att sambon jobbar en vecka till och dels beroende på ett väldigt tråkigt besked jag fick i onsdags. Men det skall väl ordna sig ändå. Jag behöver i alla fall inte jobba på ett tag.

Vi har bestämt oss för att åka till Österrike i två veckor på semestern. Vi åker över med nattfärjan till Travemünde, åker ner till Heidelberg där vi tillbringar två nätter. Sedan bär det av till Tyrolen där vi skall hyra en stuga i en vecka.

Veckan därpå åker vi till Salzburgerland där vi hyr en annan stuga. Sedan två övernattningar till i Tyskland på vägen hem och så nattfärjan över igen.

Vi har tänkt oss att vandra lite i Alperna och så besöka Innsbruck och Salzburg. Kanske lite annat om vi kommer på det. Det skall bli roligt.

Vi har köpt ett jätteminne till kameran 512 MB för vi räknar med att det kan bli en del bilder. Tänka sig så lustigt det där är. Förut tog vi inga bilder, nu tar vi (mest jag dock) ganska många bilder. Men det är det där med omedelbarheten. Förut när man var tvungen att framkalla bilder så var det så mycket jobbigare. Ibland orkade man helt enkelt inte skicka iväg filmen och ibland när man faktiskt orkat skicka iväg filmen så kom det tillbaka 36 bilder varav två var något man ville ha. Med digitalkameran vet jag direkt om det är skitbilder eller inte. Och har jag väl köpt minnet behöver jag inte betala för att framkalla. Vi är inga sådana som vill ha en massa foton så det passar oss utmärkt att ha det så här. Skulle de försvinna är det heller inte så himla farligt. Sökte på nätet och hittade minne för 580 kr (inkl frakt) istället för 750 kr (utan frakt). Det var väl inte så illa!

Idag är det mulet. Tillåt mig säga: Härligt! Kanske gräsmattorna kan få lite vatten nu. De har börjat bli alldeles bruna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *