Okej, det här ser kanske inte så aptitligt ut, men det var faktiskt väldigt gott. Vi hade rökt tofu hemma och jag fick för mig att jag skulle göra stroganoff. När jag åt kött tyckte jag inte om falukorv. Inte så där i största allmänhet i alla fall. Skivad och stekt ganska hårt och så i stroganoff var det gott. Tänkte att den här rökta tofun kanske kunde passa till stroganoff och det gjorde den. Det blev riktigt gott och dagen efter var det ännu godare.
Ingredienser
250 gram rökt tofu, strimlad. ( jag använde ett paket Yipin alspånsrökt och i den är det 230 gr)
1 st gul lök, hackad
1 klyfta(or) vitlök, hackad
0,5 st paprika, strimlad
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
8 st soltorkade tomater, i olja. Strimla dem.
1 tsk timjan
0,5 msk dijonsenap
500 gram krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde, jag använde Oatly imat
salt
svartpeppar
Ris
Gör så här
Sätt riset på kokning och gör grytan under tiden.
Stek lök och vitlök i några minuter i lite olja.
Lägg i paprikan och stek ett par minuter till.
Häll i tomatpurén, rör runt och blanda den ordentligt med löken och paprikan.
Lägg i de soltorkade tomatarna, timjan, senap, krossade tomater, tofu och matlagningsgrädden.
Låt sjuda i 5-10 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och kanske en sallad.
Lämna ett svar