Kassler-och äppelcouscous

4 portioner
Tog ut kassler ur frysen  och började tina den i mikron eftersom jag tänkte jag skulle göra en variant av ugnspannkaka. När jag mikrade för fullt kom jag på att ugnen var full med rengöringsmedel som jag sprayade in där igår för att det skulle få gojsa till sig till idag. Alltså ingen ugnspannkaka. Jag kastade mig över datorn för att hitta något annat som går fort att laga. På Scans hemsida hittade jag ett riktigt snabbt recept där jag nästan hade ingredienserna hemma. Gjorde det på mitt sätt och det blev faktiskt riktigt gott och var dessutom riktigt snabblagat. Tyckte därför att receptet var värt att skicka vidare. Om än i min egen variant.

kassler_appelcouscous

 

Ingredienser


500 g kassler
2 skalade och hackade äpplen
1 stor eller 2 små rödlökar, strimlad
2 tsk curry
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
2 dl vitlöksklyftor
Sås
2 dl gräddfil/avrunnen lättfil
1 msk dijonsenap

Gör så här


Strimla kasslern. Smält lite smör och olja i stekpannan. Häll i curryn.
När den stekt till sig lite lägg i kassler, äpple och rödlök och låt det bryna.

Koka upp grönsaksbuljongen och häll i couscousgrynenn.
Tag kastrullen från plattan och låt grynen svälla i ca 5 minuter.
Smaksätt med salt och hackad vitlök.
Rör med en gaffel så att couscousen blir fluffig.
Blanda ner kasslerfräset.

Blanda lättfil och senap.

Servera kassler- och äppelcouscousen med senapssåsen.
Strimlad färsk paprika är också gott till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *