Vårt hus

Huset

huset.png

Fasad åt söder-mindre

Vi köpte vårt hus 2007 och tillträdde den 2 januari 2008. Vi köpte ett lite äldre hus eftersom vi ville ha något att göra, vi bodde i en lägenhet och konstaterade att vi satt för mycket i soffan. Huset ligger i en äldre del av staden och de flesta hus runtomkring är från samma tidsperiod. Även om de renoverats mer eller mindre lyckat under åren som gått. Huset är på ca 160 kvm och har en gång i tiden bestått av två lägenheter om två rum och kök. Numera har köket däruppe gjorts om till ett rum. Huset har renoverats under årens gång och det som en gång i tiden varit små fina glasverandor är idag inte det längre. På 70-talet satte någon in perspektivfönster i hela huset och huset blev väldigt fult. I alla fall enligt min åsikt.

husbild

Detta har vi fixat nu och huset har fönster som passar till sin ålder.

2012-augusti-86451959595_44bbe1190f_o

Lilla huset

På tomten finns även ett gårdshus som vi kallar lilla huset.

4616770252_c4035b69c4_o

Gårdshuset

Det är troligen byggt något senare än huvudbyggnaden, men vi vet inte riktigt när. Det är på ca 60 kvm och består av två våningar. Där finns kök, toa med dusch, ett mindre rum på första våningen och ett stort rum på andra våningen. Det har vi tänkt att vi någon gång ska hyra ut, men det krävs först en viss uppfräschning.

2 Kommentarer

  1. Hej! Vilket charmigt hus ni har! Vi håller på att fixar vårt 60/70-tals hus nu och blev att fundera på vad för hattläckt ni hittat? Och även Vad ni valt för fönster för att få dem så charmiga? Ser ut som att det är lite special fönster och kanske inte äkta spröjs på nedervåningen? Är oavsett väldigt fint och vi gärna ha tips! Tack på förhand! Mvh Anna

    • Svårt att förklara vad det är för hattläkt. Syns ganska bra på en bild i det här inlägget.http://astanet.se/?p=2408.
      När det gäller våra fönster så är det inte några så särskilt speciella. Vi fick köra lite budget och köpa Trarydsfönster. Så det stämmer att det inte är riktig spröjs i förstugan och smutten. Men i övrigt så har de fixat korspostfönster med precis de mått vi velat ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *