Jag köpte två krukor jordärtskockor i våras och planterade dem i en låda.
De växte sig stora och fina och så plötsligt var det höst.
Jag läste att du ska klippa av dem så här på höstkanten så det har jag gjort.
Jag har också läst att du ska låta dem vara kvar i jorden tills du har tänkt att äta dem. Mina är visserligen i en låda, vilket gör det hela mer sårbart än om de var planterade i marken, men det brukar inte bli kallt på riktigt förrän efter nyår så vi får se till att äta upp dem innan dess.
Jag var så klart nyfiken på om det fanns något under de jättelika plantorna och bestämde mig för att helt tömma under en av dem för att se vad det kan bli för skörd av en planta. Och kolla bara här, det har allt blivit en del.
Jag vet inte vad som är normalt, men jag tycker det var ganska mycket som jag hittade under en planta.
Nu sitter jag och kollar vad jag ska laga till för att få användning av mina skockor. Ett äventyr bara det. Jag vet att soppa är jättegott, men det finns säkert flera trevliga användningsområden.
Nu vet jag i alla fall att det inte BARA var stora växter med gula blommor i min låda.
Camilla i Norge säger
Chips av jordskokk er godt. Tynne skiver med litt olje og salt, evt krydder. Stekes i ovnen på lav varme. God snacks.
Asta säger
DET låter ju riktigt spännande, ska absolut testas! Tack för tipset.