Ny dator och nytt tema

Det är ganska glest mellan inläggen här på bloggen just nu. Orsaken till det är inte att jag inte tänker på bloggen utan egentligen är det tvärtom. Jag har lagt ner en massa jobb på bloggen. Saker som inte syns, men saker som i förlängningen kommer att underlätta mitt liv lite grand. Hoppas jag i alla fall. Faktum är att jag har bloggat i många år vid det här laget. Den här bloggen börjar 2005, men egentligen hade jag redan bloggat ett tag redan då. Men 2005 började jag med en blogg där inläggen sparades i en databas så därför så valde jag faktiskt att kasta det som var skrivet innan dess när jag startade upp 2005. Innan dess var allting HTML-kod och alla blogginlägg låg liksom ihop med koden.

Sedan 2005 har jag alltså kört med databas och har kodat och testat lite olika saker. 2014 gick jag över till WordPress. Och nu vill jag starta upp med ett nytt tema i WordPress och det temat kan hjälpa mig att göra saker och ting lite mer homogent. Jag har inte någon blogg med massor av besök och jag har heller aldrig strävat efter att ha det, men jag tycker det är roligt med min lilla blogg och jag tycker det är roligt att sitta och bygga och lära mig kod. Med tanke på att jag inte är någon kodare så är jag faktiskt inte så dålig på det heller. Och nu har jag tänkt att jag skulle fixa till allt gammalt material så att det fungerar likadant och det innebär en massa handpåläggning. Det skulle förmodligen gå att göra script som gjorde en del av de saker jag ägnat mig åt, men det hade tagit mig lika lång tid att få ihop ett sådant script som att göra jobbet själv. Och nu börjar faktiskt det manuella tråkjobbet ta slut. Jag har samtidigt suttit och jobbat med ett nytt utseende på bloggen. Ingen synbar jätteskillnad, men det fungerar annorlunda bakom kulisserna. Jag har också valt ett tema som jag själv jag kan göra ändringar i, ett tema som det finns bra forum om och där jag kan hitta mycket hjälp och diskussionspartners på nätet. Och det är ganska trevligt att förstå varför vissa saker ser ut som de gör och även ha möjlighet att ändra det själv om jag skulle vilja.

Lite så.

Samtidigt håller jag nu alltså på att försöka föra över innehållet i min gamla dator till min nya dator. Det låter så fint, det finns en Flyttassisstent som ska hantera allt det där åt dig. Men som vanligt så är det aldrig så bra som det låter. Assistenten verkar inte jobba helger. Eller har möjligen semester. Så jag får, också som vanligt, göra jobbet själv. Så här sitter jag med två datorer med en kabel mellan och flyttar filer. Det här har jag framför mig idag.

Jag kan så klart inte göra så mycket genom att sitta här. Det är inte som så att de behöver mitt moraliska stöd, men jag har redan konstaterat att jag kan inte flytta för många filer åt gången, då blir det inte bra. Jag får alltså sitta här och flytta några mappar åt gången, kolla upp hur det går och när de mapparna är klara flytta några till. Och starta om datorerna med jämna mellanrum när de tycker att de inte orkar prata med varandra längre. Det är tur att det är lite sämre väder idag. Känns inte lika tråkigt att sitta här då.

Jag lyssnar på Spotify och surfar på min IPad. För så är det numera. Nästan hela livet finns i små manicker av olika slag och när du ska ha roligt så vänder du dig till en manick. Jag till och med ritar på Ipaden nu för tiden.

Jahapp, dags att starta om…

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *