Ny dator

Nu är det lite spännande. Jag har beställt mig en ny laptop. Den jag har är från 2011 så det är inte som så att jag köper mig en ny dator varje år eller så. Jag har hållit på att spara ett tag och nu var det dags. Det kunde nog varit som så att jag kunde beställt en lite tidigare, men det har varit en process att bestämma sig minst sagt. Jag har idag en Macbook Air och har gillat den väldigt bra. Men jag är inte någon Apple-fantast så jag har tittat mycket på de nya Surfacedatorerna. Till sist bestämde jag mig ändå för att fortsätta med min Mac. Jag har köpt program och ska jag byta så måste jag köpa de programmen igen. Nu kan jag bara ladda ner dem till min nya dator. Så det blev latheten som fick bestämma. Datorerna som jag funderat på var ungefär lika dyra och eftersom en Microsoft-dator skulle innebära en hel del utgifter utöver själva datorn så hade plånboken också en del i beslutet. Så en sådan här dator blir det.

En 13-tums MacBook Pro. Jag ska vara ärlig och säga att jag är ganska tveksam till deras Touch Bar, men jag kunde inte få  det minne jag ville ha i en Mac utan Touch Bar.

Det är fyra gånger så stort arbetsminne som i min nuvarande så förhoppningsvis ska det bli lite mer snurr när jag fixar med saker på datorn. Min nuvarande har börjat bli otroligt slö i vissa lägen.

Och nu börjar väntan. Först fick jag besked att den skulle komma den 16 augusti. Sedan blev det lite mer bestämt och UPS började uppdatera informationen. Just nu så säger de att jag ska få den på fredag. Hoppas, hoppas. Jag måste säga att jag gillar verkligen det där med spårningsinformation. Du kan verkligen ha koll på var dina prylar är. Det gör väntan lite roligare. Sist jag kollade så lämnade min dator Singapore. Nu kommer jag att kika på den där informationen en gång i kvarten tills jag verkligen får min dator.

Håll en tumme för att det verkligen blir på fredag!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Alltid lika roligt med Ny dator 🙂
    Ha dé gott i solen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *