Jordärtskockorna i blom

Inte så många inlägg här just nu. Men har jag semester så har jag.

Nu har även vi ostadigt väder, men fast det kommit en del skurar är det inte någon direkt rotblöta vi pratar om. Rabatterna blir inte ens ordentligt våta. Vi jobbar på med Lilla huset så smått. Maken börjar jobba efter semester imorgon, stackarn. Själv har jag två veckor till. Fast maken ska vara ledig igen i slutet av veckan. Då blir det lite mer arbete med Lilla huset.

Idag såg jag till min förvåning att mina jordärtskockor blommar!

Inte så många ännu, men där är många knoppar. Jag blev lite förvånad eftersom jag läste på en blogg (även om jag inte hittar den just nu) att de ofta inte hinner blomma innan det blir för kallt. Men eftersom jag inte hittar det blogginlägget just nu så vet jag inte hur långt upp i Sverige den bloggaren bodde.

Blommorna liknar nästa den där gula Rudbeckian som finns i många gamla trädgårdar.

Ganska fin faktiskt. 

Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att se vad det blir där nere i jorden. Om det blir några skockor av det. Det har inte gått så bra med flera av mina andra odlingar. Det har helt enkelt varit för torrt och jag har helt enkelt vattnat för lite. Plus att en ordentlig åskskur i början av juli slog ner ganska många växter. Varenda lök- och vitlöksplanta la sig ner och har inte riktigt växt så bra efter den skuren. Jag tycker dock att de här jordärtskockorna har växt bra och blivit väldigt stadiga så de borde ha fått tillräckligt både kraft och vatten.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Fina gula blommor och de är väldigt lika rudbeckiorna. Håller tummarna för skockor. 🙂
    Min lilla odling har klarat sig ganska bra i regnskurarna och tomaterna dignar men jag hoppas de hinner mogna mer, det behövs värme. Perennarabatten har nästan runnit bort, nej jag tar i…men den är inte snygg. Ha en fin kommande vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *