Att jaga sommaren

 

I augusti kan det bli 30 grader varmt

Till helgen kan sommarvärmen komma

Hit ska du åka om du vill ha sommarvärme

Det här är några rubriker jag sett de senaste dagarna. Liknande rubriker ser vi nästan varenda sommar. Det påminner mig lite om ett citat från John Lennon.

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”

Är det inte lite så det blir om du i juni börjar tjura över att vädret inte är det du skulle vilja att det var, men tänker att till midsommar, DÅ blir det kanske bra. Och sedan fortsätter det så hela semestern. Du tänker att om några dagar, eller till helgen, då blir det förhoppningsvis finare väder. Då kan vi åka till stranden och göra allting sånt som vi borde göra på semestern. Sedan blir det inte så. Plötsligt är semestern slut. Och du har inte fattat att det var sommar. Hela tiden. Hela semestern.  Och du kan översätta John Lennons citat så här.

”Sommar är vad som händer när du är upptagen med att leta efter det perfekta vädret.”

Kanske vi inte ska fundera så mycket. Kanske ska vi lära oss att njuta av sommaren precis som den är, till och med när den inte är exakt vad vi vill att den ska var. Lite som med resten av livet. Sommaren kommer aldrig att bli perfekt och ge dig upprättelse för skitåret du haft sedan förra sommaren. Det kommer aldrig att ske. Njut av den som den är.  Regnar det? OK – vet du att det ofta är supervarmt i vattnet om du vill bada ute? Osv. Det ger dig ingenting utom frustration att sitta där och tycka synd om dig själv och tycka att hela semestern blev bara skit. Blev den det så beror det förmodligen helt och hållet på dig själv. Det kan du inte skylla vädret för. Fundera på det lite grand.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *