Ökentorka

Nej, jag ska så klart inte överdriva. Inte är det torrt som i en öken här. Och det ska regna vilken dag som helst enligt SMHI. Å andra sidan har de sagt det ett tag nu och sedan har de flyttat fram prognosen i tid. Fast idag känns det faktiskt som om att det skulle kunna vara regn på gång.

Jag vet att det regnat på många håll, men här har vi inte sett till något. Jag får vattna varje dag. Jag har mest vattnat sådant som är nytt eller som står i kruka, etablerade växter brukar klara sig ganska bra ändå.

Häromdagen kikade jag på en av de växter som funnits här i några år och kunde då se att nu är det verkligen torrt.


Den hade börjat vissna. Så nu får den också vatten varje dag. Plus några andra som jag ser har fått gula blad.

Visst är det fantastiskt att vi lever vi ett så långt smalt land att det samtidigt kan vara väldigt olika väder på olika ställen. Men där det ändå är som så att har det varit dåligt väder i Stockholm så har det varit en dålig sommar i Sverige. Åtminstone enligt media.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Äntligen kom regnet idag, inte var det många mm,
    men det var efterlängtat här.
    Tack för inspirerande recept! Idag har vi ätit pak choi
    (som vi aldrig har smakat förut) med ugnstekt lax och nudlar. Mycket gott! Nästa gång ska jag prova med teriyaki.

  2. Ja, det kom ett par skurar här också, men inte tillräckligt för att få marken blöt.
    Teriyakisås är SÅ gott, synd bara att den innehåller så förbaskat mycket socker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *