Pak choi i traktören

Här är vi inne på tredje semesterveckan, och vi har fortfarande inte sett till något regn. Idag har det varit lite svalare väder, men inte kallare än att jag kunde ta mig en lutare i hammocken. Jag kan verkligen inte klaga på sommaren.

Något som känns extra jobbigt på sommaren är att hela tiden komma på vad vi ska äta för mat. Vet inte varför det är jobbigare när vi har semester, men det är det. Förra veckan köpte jag pak choi. Den var fin och det är inte ovanligt att jag köper hem grönsaker bara för att de är fina, utan minsta plan på vad de ska användas till. Jag är lite grönsakstokig. Och eftersom det är så lätt att hitta recept så är det inte någon större risk att shoppa. Så var det den här gången också. Jag hittade ett recept och jag lagade det och det blev JÄTTEGOTT! När jag hittar recept som är jättegoda skriver jag ner dem här så att jag inte ska tappa bort dem. Och det här kan jag verkligen rekommendera. Super!

 

Ingredienser


4 st pak choi
ca 25 gr smör

1 msk sesamolja
2 msk japansk soja

sesamfrö

Gör så här


Smält smöret i en traktörpanna eller en stor stekpanna med lock.

Halvera din pak choi på längden. Lägg dem med snittytan neråt i pannan.

Låt dem steka ett par minuter och vänd dem sedan och låt dem steka någon minut till.

Blanda sesamolja och soja och häll ner det i pannan. Lägg på locket och låt det ånga i 2 minuter. Ta av locket och häll på sesamfrön

Ät och njut!

 

 

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

4 Kommentarer

  1. Enkla rätter gillar vi! Pak choi, smakar det som lök?
    Det ser väldigt smakligt ut, måste nog googla på det.

  2. Mums, det där vill jag laga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *