Torrt som fnöske

Det är sannerligen olika väder i olika delar av vårt land. Det märker jag när jag läser bloggar. Hos oss är det varmt och faktiskt alldeles för torrt.

Igår var jag med hundarna i riktiga skogen. Det var länge sedan sist, på grund av min fot. Jag såg fram emot det, men det var faktiskt inte så trevligt. Just den här delen av skogen ligger så att solen kommer väldigt bra till och det var, tro det eller inte, lite för varmt.  Inte ens hundarna var överförtjusta. Men vi tog ändå en promenad och vi hittade lite kantareller som räckte till en pasta senare på kvällen. Jag hittade Karl Johan och smörsopp också, men de var alla väldigt angripna. Blåbären var mogna så jag åt en del där. De var goda, men de var inte många. Det skulle ta ganska lång tid att få ihop någon större mängd. Men för den som orkar hade det nog gått att få ihop en hel del.

Däremot så var det läskigt torrt i skogen. En gnista så har du förbaske mig en skogsbrand på ett kick. Inte mycket vatten som trillat i den skogen på ett tag. Och torrt är det i mina rabatter också. Vi har normalt sett fuktig mark här, det går förmodligen lite underjordiska vattendrag lite här och var, men i år är mina rabatter torra som fnöske, precis som skogen. Jag såg på SMHI att det varnas för torkan i skogen. Risk för skogsbrand helt enkelt.

Så även om jag läser att folk vill ha det varmare, att de vill bada och att de vill ha bättre väder så vill jag faktiskt ha lite regn. Inte för min skull så mycket som för naturen. Jag vill inte ha skogsbrand. Jag vill ha grön vacker skog. Och för det behövs det regn. Och det behöver ju inte regna hela dagarna. Eller egentligen så behöver det inte regna på dagarna så mycket alls, det får regna på nätterna om det vill. Men om det inte vill så får det regna på dagen också. Jag har ju tak på min hammock.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *