Du och jag, Gandalf

Jag läser att det ska bli sämre väder nu framöver. Vi får väl se vad det blir av det. Jag märker tydligt att vi menar inte alltid samma sak med dåligt väder, nyhetskanalerna och jag. Ibland när jag läser Aftonbladet och andra kanaler så verkar det som att de tycker att vi ska ha medelhavsvärme här uppe i norr. Och om vi inte har medelhavsvärme och strålande sol hela tiden så är det dåligt väder. Själv vill jag ha svensk sommar. Vilket för mig innebär ca 20-25 grader varmt, sol ibland, mulet ibland och regn ibland. Får jag den blandningen så är jag ganska nöjd. Regnar det en hel sommar så blir jag också ledsen, men det är inte speciellt vanligt att det gör det. Så vi får väl se vad det blir för väder framöver helt enkelt.

Just nu har vi i alla fall haft hammockvänligt väder här hos oss. Så jag har passat på att ligga en stund i hammocken varje dag och lyssna på något. Antingen ett sommarprogram eller en bok. Nu när jag fixat till en extra madrass i hammocken så är det helt ljuvligt att ligga där och gunga.

Jag har fått en ny hammockkompis också. Eller ny och ny. Gandalf har brukat vara i närheten av hammocken tidigare också, men nu när vi köpt två nya små bord så har han kommit på att där finns plats för honom precis framför hammocken. Så fort jag går ner till hammocken så kommer numera Gandalf springandes och så lägger han sig där framför hammocken. Jag vet inte om han vaktar mig, eller om vi bara har det mysigt tillsammans, men oavsett så tycker nog både han och jag att det är trevligt.

Du och jag, Gandalf.

4 Kommentarer

  1. Det ser mysigt ut att ha Gandalf i närheten! Längtar en del efter vår dagis-hund, men han är ju hos matte nu ,som har semester.
    Jag njuter av sommarvädret som är nu, omväxlande med sol, regn och behagliga temperaturer. Jag ligger ibland i soffan i bersån o njuter. Ser på himlen och molnen som drar förbi och känner att man är ganska liten ändå i det stora universum.

  2. Så mysigt med en stund i hammocken varje dag. Jag har så fina barndomsminnen med hammock för min morfar brukade sova middag i en. Ofta hittade man honom där, slumrande under syrenernas grenar i sin gamla hammock. Jag började såklart prata med honom och så vaknade han till och vi umgicks en stund, bara han och jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *