Sånt man hittar

Uj, uj, uj vad det är jobbigt att rensa i källaren. Och vad mycket saker det finns. Trots att vi rensat ordentligt ett par gånger tidigare. Några saker jag hittar var lite roliga.

Vad tycker ni t.ex. om mitt förkläde jag fick göra i syslöjden när jag gick i typ femte klass? Det skulle sedan användas när vi hade träslöjd.

Ingen vackrare sömnad måste jag nog erkänna. Men färg gillade jag uppenbarligen redan på den tiden.

Och så hittade jag ett litet fat jag målat för många år sedan. Det föreställer den schäfer vi hade hemma när jag växte upp. Akito. Han var fin han!

Min lilla målning gör honom inte rättvisa, men fatet ska ändå upp på väggen. Jag har en bild jag målat av en annan hund jag hade och strax där bredvid ska det här fatet hängas.

Mest hittar vi dock saker som vi inte ska ha kvar. Och så hittade vi tyvärr mögel på någon vägg. Så det får bli tvättning, behandling och målning av vägg, plus inköp av en avfuktare till tror jag.  Vi har en ouppvärmd källare så blir det fuktigt där torkar det inte upp så lätt. Vi har en avfuktare redan, men eftersom källaren är uppdelad i fyra rum så kanske den inte räcker till.

Mer källare blir det således imorgon. Rummet där vi hittade mögel är i princip tömt så det är bara att köra. Och så har vi kastat ett par garderober som stod och täckte väggen. Det får bli andra lösningar även där. Luftigare sådana. Så är det när man börjar fixa någonstans, det finns alltid något nytt som dyker upp som gör att saker och ting tar längre tid än vad du hade tänkt från början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *