En kamp mot sniglarna

Uj, uj, uj vad det har regnat här idag. Det märks att vi har fått semester. Skämt åsido, det är så det är när det är sommar. Bara jag får ett gäng fina dagar också så har jag inte något emot regnet. Faktum är att det är bara dumt att gå och reta sig över dåligt väder, framförallt som en svensk grön sommar kräver regn. 20-25 grader och sol ibland och regn ibland, det tycker jag egentligen är perfekt väder.

Idag tog jag mig till Granngården igen. Jag hade tänkt köpa koppartejp mot sniglar. men den var slut. Jag hade också tänkt köpa en kant till mina pallkragar som ska stoppa sniglar. Det fanns det däremot några hemma. Så nu har jag satt på en kant på en av pallkragarna. Ska göra så på två till. Och nu får vi se om det fungerar.

Som synes är pallkragen tom. Jag tänkte att jag skulle plantera salladsfrö där eftersom jag inte tidigare tyckt det varit någon idé. På grund av sniglarna.

Fast det är inte riktigt sant. Jag har varit lite slö också. Men sallad är ju liksom inte för sent att så oavsett orsak till att det inte blivit gjort tidigare. Så idag tänkte jag så lite. Såklart hittar jag inte mina salladsfrön! Jag vet att jag tappade bort dem en gång tidigare och köpte en ny påse som jag också tappade bort, den hittade jag igen vid ett tillfälle och la dem någonstans där jag skulle hitta dem. Uppenbarligen så vet jag inte var det stället är. Jag får se imorgon. Antingen hittar jag dem, eller så får jag väl åka och köpa en påse nya. Troligen min tredje påse för i år, utan att jag ännu sått ett frö.

I år är jag allt ovanligt vimsig!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Uscha för sniglar. Jag plockade fem i går kväll och är rimligt förskonad. Men det är läskiga kryp. De och fästingar kunde gott försvinna tycker jag.
    Lycka till med salladen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *