Min hammock

Här inne under träden står min hammock.
Jag säger min hammock eftersom det nästan uteslutande är jag som använder den. Vi köpte den för flera år sedan när mamma bodde hos oss och jag visste hur gärna hon ville ha en hammock. Men sedan ska jag inte säga annat än jag var inte speciellt mycket emot tanken.

Sedan dess har vi bytt kuddar ett par gånger och vi byter hammocktaket nästan varenda sommar. Vi funderar nog inte så himla mycket på hur snyggt det är, i så fall hade vi förmodligen inte satt ett vitt tak till svarta kuddar. Men det viktiga är att den går att använda till det en hammock ska användas till. I år har vi också kompletterat med nya bord. Vi har under ganska många år haft ett gammalt blåmålat köksbord ståendes vid hammocken. I år köpte vi två små bord på IKEA och de är verkligen jättebra. Du flyttar enkelt ett bord till det ställe där det behövs just då. Väldans så bra.

Jag lägger mig gärna i hammocken en stund då och då. Det är så himla vilsamt. Överhuvudtaget är det ju skönt att sova utomhus och det blir inte sämre av att du kan gunga under tiden. Många program av Sommar, sommar har lyssnats på där. Och även många ljudböcker. Jag är dålig på att lyssna på poddar så där har det inte blivit många.

Tyvärr har det, åtminstone med de kuddar vi har just nu, gärna blivit ryggont efter en stund. Kuddarna är säkert helt OK att sitta på, men eftersom sitta inte är något jag ofta gör i hammocken så är det inte sittvänligheten som är det viktigaste. Jag har funderat på det där och kommit fram till att det borde gå att åtgärda ganska enkelt. Så jag mätte upp hammocken och det visade sig att den var 60 cm djup och 170 cm lång. Letade på nätet och konstaterade att Jysk hade en madrass som var 60 cm bred och 190 cm lång. Sagt och gjort, en sådan inhandlades, plus ett svart lakan. Madrassen kortades med hjälp av en sax, riktigt enkelt var det också. Bara att öppna dragkedjan på madrassen, klippa lite och sedan stänga dragkedjan igen. OK blev lite löst där i kanten, men inte så mycket att det störde. Och så satte jag på det svarta lakanet så att madrassen inte skulle synas så mycket och vips så hade jag en helt fantastisk skön vilhammock. Nu kan jag ligga där och lyssna utan att få ont i ryggen. Det är så skönt, så skönt! Här syns min fantastiska madrass under kuddarna.

Så har du en trädgård och ingen hammock så rekommenderar jag dig verkligen att skaffa en!

3 Kommentarer

  1. Himlar vad smart. Jag har en likadan hammock som dig och tycker också den är i hårdaste laget att sova i. Får bli en tur till jysk framöver. Om vi nu får något hammockväder i sommar… Vi har inte ens fått ut dynorna ännu.

    • Vi har haft en del varma dagar här faktiskt. Och då har jag använt min hammock. Sedan tycker jag att det är lite mysigt att ligga där när det regnar också. Smattrar så härligt på taket.

      • Det har varit några enstaka varma dagar här i Gästrikland med, men det har mest varit varmt i solen, inte i luften. Men jag ska väl inte räkna ut sommaren ännu, nu när vi precis stämplat ut för semester. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *