En klassiker

Min mamma brukade alltid ha balkonglådor med blommor på sin balkong. Och varje år var det röda pelargoner, vita margueriter och så blå lobelia. Alltid samma år. Idag fick jag för mig att jag ville ha just de blommorna  i mina lådor som jag har på trappan vid ytterdörren. De där penséerna som jag satte i våras började se ganska trista ut och det var dags för nya. Alternativt skippa lådorna helt, men det hade jag inte riktigt lust med. Jag brukar ha sådana där miniatyrpetunior i lådorna på sommaren, men nu fick jag alltså för mig att jag skulle ha pelargoner, margueriter och lobelia. Bara att sticka till Plantagen och handla, eller hur! Jo, pytt. Det är det där med att jag är lite sent ute, som jag skrev om igår. Margueriter hittade jag på Plantagen, men där tog det stopp. Resten var slut. Köpte någon torr perenn till halva priset och en röd rudbeckia till fullpris, men annars så var det liksom slut.

Så det var bara att ge sig iväg till Blomsterlandet. Där hittade jag röda pelargoner. Inte så vackra exemplar, men de brukar kunna växa till sig- och jag hittade lobelia. I en stor kruka, inga små plantor. Ville jag ha lobelia fick jag alltså köpa ett par stora krukor och sedan dela upp dem. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men nu hade jag bestämt mig. Jag skulle ha en klassiker!! Och så blev det. Nu har jag två balkonglådor med de blommor jag ville ha. Förhoppningsvis tätar lobelian till sig och fyller upp lite mera. Mammas lådor brukade vara riktigt fina, men så var hon lite bättre på att ta hand om dem än vad jag är. Vi får väl se hur det ser ut om några veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *