Semester och lite annat

Jag tror att jag börjar drabbas av ”snart-semester-syndromet”. Trött och seg. Visst är det lustigt det där med ledigheter. När du vet att du ska vara ledig tycker jag egentligen att du borde vara pigg som attan av just den anledningen. Pigg av förväntan etc. Istället blir det i princip alltid tvärtom. Ju närmare ledigheten du kommer desto tröttare blir du. Tänk en dag när du ska jobba halv dag, skulle någon komma strax innan du skulle gå hem och säga att nej, tyvärr, du måste nog jobba i eftermiddag också. Det är knappt det skulle gå, eller hur? Beroende naturligtvis på vad du har för jobb och hur mycket du älskar ditt jobb.

Snart semester alltså, själv går jag på semester den 10 juli – tar kanske någon dag extra ledigt innan dess, har inte bestämt mig ännu. Vi ska ha en arbetssemester. Hemester helt enkelt. Fixa en del på utsidan av lilla huset. Så mycket vi nu hinner. Och dessutom vara lediga. Jag har sagt till maken att vi inte ska jobba som tokdårar hela semestern så att vi är helt slut när vi ska börja jobba igen. Vi behöver hitta någon gyllene medelväg. Men målet är att få panelen fixad och målad och fönsterna målade. Några av fönsterna har jag redan målat, men där är ett gäng kvar. Har sett en smart ställning på några ställen på nätet som gör att du kan  hänga upp många fönster på en gång när du målar. Ska kika på att bygga mig en sådan. Det skulle underlätta mycket. Vi har ju en verkstad i källaren och där skulle det gå bra att hålla på med fönstermålning. I rummet bredvid skulle jag kunna ha en ställning. Som det varit hitintills har jag inte kunnat måla mer än två fönster åt gången eftersom det är vad jag kunnat ha på bordet på tork. Med en ställning får jag plats med alla fönsterna och kan jobba med dem i omgånger. Kitta något, måla något, måla ett andra varv på något annat etc. Kanske jag skulle kunna fixa till ett fönsterna i köket när jag ändå håller på. Någon (inte jag) lyckades smälla sönder det nästan direkt efter det kommit upp. Där är en rejäl spricka, men eftersom fönstret fortfarande håller ihop har vi låtit det vara så länge. Men jag ska kolla om inga av de gamla fönsterna vi har i källaren i lilla huset är tillräckligt stora för att kunna passa där och i så fall fixa det fönstret också. När jag väl kommer igång. Att måla fönster är något av det absolut tråkigaste jag gjort under våra renoveringar så därför vill jag effektivisera det så att det blir färdigt så fort det bara går.

Sedan får vi som sagt se hur lång vi hinner på semestern. Målning går ju att fortsätta med även efter det att semestern är slut. Jag hoppas i alla fall på bra målningsväder. Och det bästa är egentligen uppehåll med lite mulet, detta eftersom framsidan av lilla huset vätter mot söder. Men jag är glad för vilken typ av uppehållsväder som helst. Och skulle det regna så kommer vi att lösa det också. Det finns ju presenningar. Och partytält.

Apropå det där att göra saker. Jag har redan konstaterat att tiden går alldelels för fort när det väl börjar bli varmt. Jag skulle så sallad och jag skulle så sockerärtor. Och dill. Inget av det är sått. Det är i och för sig inte för sent, men det är så typiskt. Först har jag all tid i världen och sedan plötsligt är tiden slut. Eller ja, inte så allvarligt, men den tiden jag hade tänkt att jag hade så mycket av har krympt bort. Jag får väl så imorgon. Kanske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *