Midsommar och sånt

Igår var det midsommarafton. Vi åt sill och potatis som seden bjuder. Nypotatis från egen spann. Ja, det blev lite potatis i våran spann. Så mycket att det räckte till en middag för två. Nu har vi två spannar kvar, de får stå lite till och ska få lite mera vatten så får vi se om det kan bli någon potatis mer i de spannarna. Gott var det i alla fall. Nypotatis är alltid godast när den är alldeles nyskördad. Även om den är god lite senare också. Får fundera på odling till kommande år för det är faktiskt nedrans gott med egen nypotatis. Men det ska ske så enkelt som möjligt. Det här med spann fungerar bra, men det blir inte så många potatisar, vi har pratat lite om en tunna, eller kanske någon slags säck. Vi får se nästa år. Det är ju bra om det går att sätta i gång odlingen i källaren för då kan vi faktiskt ha lite potatis klara till midsommar. Ute kunde vi sitta också även om det regnade, det var varmt och vi har ju våran fina markis som håller regnet borta.

Idag gjorde jag något väldigt omidsommaraktigt. En vegetarisk lasagne. Gjorde ändringar i ett recept från Jamie Oliver som egentligen är ett vanligt recept med köttfärssås. Jag kokade en sås med linser istället och utan att skryta blev det väldans gott. Och snygg blev den också. Kolla bara här.

Visst var den tjusig! Och innehållandes mycket ost :). Får se om jag orkar få ner receptet på pränt.

Och nu har vi varit två dagar lediga och då är det ändå en kvar! Tänk vad härligt! Sitter och jobbar med ett nytt utseende för bloggen, inte för att det är så viktigt utan för att jag tycker att det är roligt. Jag gillar att sitta och pilla lite med kod och program. Jag är inte så duktig på det, men det finns så många runtomkring på nätet som är duktiga så söker jag så hittar jag svar på det mesta.

Hoppas att även ni som kikar in här ibland har haft en skön midsommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *