Häftiga regnväder

Nu har vi riktigt varmt hos oss. Sådan där värme som ofta leder till något åskregn. Häromdagen satt jag i smutten och tecknade. Då kom det ett åskväder. Ett rejält åskväder, som varade ganska länge. Och i perioder kom det piskande åskskurar. Skurar som är som ett stort överflöd. När det satte igång så kände jag någon slags lycka. En lycka som jag alltid känner när det är lite oväder. I smutten är det fönster åt tre håll så när jag sitter där känner jag mig delaktig av väderleken utanför.

Under den tid jag bodde på Gotland brukade jag åka ner till stranden när det var oväder för ovädret blev ännu härligare nere vid vattnet. Det är något speciellt med oväder. Jag tycker om känslan av att vara helt betydelselös. Att i detta oväder så är jag ingenting mer än en liten prick. Det är så mäktigt och stort på något sätt. Känslan att vara så liten är befriande och jag kan bara njuta. När jag var liten och det kom häftiga åskregn – och det var tillräckligt varmt ute – brukade jag ta på mig en baddräkt och sedan gå ut och ställa mig och snurra runt i regnet. Jag tror att det var samma känsla jag hade redan då. Regnet gjorde mig på något sätt helt befriad från allt ansvar för jag kan aldrig rå på ett oväder vad jag än gör. Det var liksom lika bra att bara ha roligt. Jag kan göra likadant idag. Dock tar jag på mig ett regnställ eller en regnkappa och inte en baddräkt. Hade jag bott på landet hade jag kanske även idag tagit på mig en baddräkt, men som vi bor nu blir det regnkappa. Men det känns häftigt även i regnkläder.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Åskoväder kan vara häftiga, spännande och fascinerande, men också skrämmande. Visst är vi små i det stora hela, som en lort, som Astrid sa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *