Alltså bara kolla!

Som sagt, kolla vilket fint surdegsbröd jag fick till igår.

Jag håller ju på med min surdeg. Ibland tror jag att jag läser för mycket och när jag läser för mycket så blir det så komplicerat. Egentligen ska jag inte tänka så mycket utan bara göra. Inte fasiken tror jag att min mormor satte in degen i kylskåp (framförallt som hon inte ens hade något) eller jäste den i plastbunkar. Mamma har berättat att hon hade en stor träskål och bakade i. I den lämnade hon alltid lite surdeg som fick torka och som hon sedan använde nästa gång hon bakade. Inga finheter där inte.

Den här gången struntade jag i det här med att sätta i kylen och så vidare. Jag fräschade upp min surdeg och satte degen på kvällen. Sedan fick den jäsa hela natten. I rumstemperatur. På morgonen fixade jag till limpan och så fick den i sin tur jäsa hela dagen. Satte in den i en kall ugn så att den fick stå ifred och där stod den till nio på kvällen. Då tyckte jag att den verkade färdigjäst och fin och slängde in den i ugnen. Och den blev så fin!!!!! (Som vanligt skulle jag kanske snittat lite djupare, det där med att snitta har jag inte fått till riktigt)

Och så blev den god också! Mest råg i den här och för mig som älskar råg så var det extra gott!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Wow! Så otroligt fint bröd och vad kul att du bakar! Jag har aldrig provat baka med surdeg utan bara med köpejäst. Men någon gång så….tack för inspirationen.
    Ha en fin vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *