Lite trädgårdsskötsel

Idag skulle det bli varmt sa de. I princip sommarvärme. Jag vet inte vad som hände, men här var det då inte mer än tio grader. Max. Därför tycker jag att jag vill fortsätta mata fåglarna ett tag till och tog mig till Granngården för att köpa fågelfrö. Och de har i princip inga alls!! Mycket dåligt av Granngården tycker jag, när det är en sådan kall vår borde de allt ha frön lite längre. Fy på sig Granngården. Jag fick åka hem med ogjort ärende. När jag kom hem så kikade jag på nätet och det står att det borde finnas i vår lokala affär så jag får väl dit och fråga var de gömt dem.

När jag kom hem så tog jag mig  i kragen trots det relativt kalla vädret och  gick ut och fixade lite i trädgården eftersom jag hade bestämt att jag skulle göra det. Jag tog tag i den första biten av rabatten på framsidan. Som hade ett par – tre kvistar kirskål. Eller kanske några flera. 

Ja, jag vet. Jag är en usel trädgårdsmästare. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag trodde inte när vi köpte huset att jag skulle tycka det var roligt med trädgård så det kom inte som någon överraskning att jag inte heller gillade det. Jag gillar emellertid blommor så jag gör ändå  mina försök. Förra sommaren blev det inte mycket gjort, och det har väl påverkat resultatet i årets rabatt också. Men jag satte mig på baken och började rensa, och på knä lite senare och ta mig tusan första delen av rabatten blev faktiskt rensad.

Visst är det lite skillnad! Det är inte vackert, men det är inte mycket kirskål kvar. Jag har någon slags ambition om att  rensa en gång och sedan försöka se till att kirskålen inte får ta över. Jag har faktiskt hållit detta i hallonlandet än så länge. Det sägs ju att om du klipper bort kirskålen fram till midsommar så har den tappat kraften att komma tillbaka. Den sommaren. Vi får se om jag klarar det så långt.

Jag är som sagt inte någon bra trädgårdsmästare.

2 Kommentarer

  1. Bra gjort! Kirskål har jag också kämpat med många gånger. Och det är ett *jäkla* jobb. Sen känns det väldigt bra, när rabatten blir fin.

Kommentera