Små plantor

Förra året så försådde jag ingenting. Köpte färdiga plantor och direktsådde lite. I år har jag försått lite grand. Sådant som jag bara inte fick att gro förra året framförallt. T.ex. har jag försått mangold. Jag gillar mangold, men två år i rad nu så har jag inte lyckats alls. Så jag tänkte att jag skulle fixa till några plantor hemma först. Och så har jag sått blommor av olika slag. Jag har tänkt att jag skulle orka ta mig igenom rabatten på framsidan i år. Kanske med hjälp av maken. Rensa den lite, få dit lite ny jord och så plantera perenner. De flesta blir det väl till att köpa, men jag har i alla försått rudbeckia och rosenmalva så de hoppas jag att jag ska få dit.

Och libbsticka. Min libbsticka jag hade i trädgården lyckades jag ta död på tyvärr, men det är bara att börja om igen. Jag har haft dem inomhus ett tag och nu har jag satt om dem och ställ ner dem i källaren. Så nu ser det ut så här i källaren.

Mitt plantbord och en timer på själva belysningen. Nu får vi bara hoppas att de överlevde min relativt hårda behandling och växer till sig så att jag kan plantera dem i våra rabatter. Om det nu blir varmt någon gång!

2 Kommentarer

  1. Vilken fiffig lösning med belysnings-armaturerna!
    Rosenmalva, det blir fint, alla malvor är vackra.
    I vår vik har skäggdoppingarna fullt upp med sin parningsdans. Men vi väntar på stararna, än har dom inte kommit hit.

    • Ja, gillar också malva, brukar ha det i rabatten, men förra sommaren hade nästan alla dött för mig så jag gör ett nytt försök. Jag såg faktiskt ett gäng starar för några dagar sedan när vi var ute och körde så de är nog på gång i alla fall.

Kommentera