Hjälp för frissigt gammalt hår

Japp, jag är gråhårig. Alldeles gråhårig. Fast det syns inte. Jag döljer det med färg. Och det tänker jag fortsätta med så länge jag orkar. Jag blev gråhårig tidigt tyvärr, men som tur är går det att fixa till relativt enkelt.

Förutom det har jag tunna, fina hårstrån. De har inte blivit ett dugg grövre för att de blivit gråa. Jag har dessutom inte så mycket hår längre som jag hade när jag var yngre så skulle jag låta det vara grått hade det sett helt genomskinligt ut. Jag har inte något sådant där snyggt grått hår som vissa människor har.

Och slutligen så har jag självlockigt hår. Som blir otroligt frissigt i vissa situationer. Det här med att bli gråhårig har verkligen inte hjälpt upp där, mer frissigt nu än någonsin. Något som jag tycker är ganska tråkigt. För det fall att det finns fler gamla käringar som har samma problem som jag så tänkte jag berätta om några produkter som verkligen hjälper mig med mitt hår. Sist jag var hos frissan hojtade hon till att mitt hår fått en betydligt bättre kvalité.

Jag kör med Dermorganic som är ett märke som INTE använder sig av djurförsök och som dessutom är huvudsakligen ekologisk.

Dermorganic Curl Cleanser och tillhörande Conditioner.

När håret fortfarande är blött så sätter jag i CurlKeeper.Och det enda ställe i Sverige som säljer den som jag hittat är Alma of Sweden. Den här är verkligen super. När jag vaknar på morgonen och ska fixa till håret så behöver jag bara fukta det med lite vatten med hjälp av en en duschflaska och kan sedan med händerna trycka fram naturliga lockar och få bort eventuellt friss. Med hjälp av den här produkten behöver jag inte tvätta håret alls lika ofta. Förut var det nästan bara när håret var nytvättat som jag kunde få ordning på det där frisset lite grand.

Det här skriver jag om, inte för att någon bett mig om det, utan för att jag är så himla glad att äntligen ha hittat något som håller ordning på håret. Det är inte så kul att bli äldre när du har tunna, fina hårstrån. Håret blir väldigt lätt frissigt och tråkigt och det gör, tycker jag, att du ser ännu lite äldre ut. Och visst, det är upp till var och en att få se ut hur den vill, men jag gillar inte när mitt hår är så där jobbigt och bara står åt alla håll och kanter som om jag fått en elektrisk chock.

Lite frisstips till tanter helt enkelt.

Kommentera